В тежко състояние остават някои от хората, пострадали при вчерашната катастрофа на АМ "Тракия" в района на село Воденичане.
При инцидента с пътнически бус загинаха двама души, а 7 бяха ранени.

2 загинали и 6 ранени при нова катастрофа на "Тракия"
Обновена

2 загинали и 6 ранени при нова катастрофа на "Тракия"

В инцидента е участвал пътнически бус

Д-р Валентин Вълчев от Спешното отделение на болницата в Ямбол заяви, че двама от пострадалите са в изключително тежко състояние, съобщи Нова.

По думите на Вълчев в лечебното заведение вчера са транспортирани общо петима от ранените. Двама от тях - жена и младо момче, били в критично състояние.

Жената е с травматичен шок и квадрипареза. Малко след като жената е постъпила в болницата, тя е била прехвърлена по спешност в отделението по неврохирургия в болницата в Бургас.

Момчето е с политравма, огромна травма на главата и гърчове. Детето е настанено в реанимация с тежък мозъчен оток и опасност за живота.

Другите трима от пострадалите при катастрофата са в стабилно състояние.

Припомняме, на 14 април пътнически бус се преобърна при 296-и километър на АМ "Тракия", в района на село Воденичане.
При инцидента загинаха двама души, а 7 бяха ранени и транспортирани по спешност в болниците в Ямбол и Бургас.

По непотвърдена информация в буса са пътували работници, които се прибирали от Бургас към село Хаджидимитрово.

Вчера от МВР съобщиха, че бус "Форд Транзит" е напуснал пътното платно и се е обърнал в канавката. Причината за катастрофата е спукана лява гума на буса, съобщи bTV.

Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват.

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници
Обновена

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници

14 април е обявен за ден на национален траур

Междувременно от УМБАЛ "Св.Анна"-София съобщиха, че през изминалата нощ няма съществена промяна в състоянието на пострадалите пътници при тежката автобусна катастрофа на АМ "Тракия" края Вакарел от 13 април.

Пациентите са обезболени, стабилизирани и контактни, заяви д-р Стефановска, дежурен лекар в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение към "Св. Анна".

Най-тежко пострадалата жена е на апаратна вентилация.

Все още не е отминала опасността за живота на пациентите.

Четиримата пациенти, които бяха настанени в "Пирогов", остават в стабилно състояние. Една жена е била изписана.

Изписаха жена, пострадала при катастрофата край Вакарел

Изписаха жена, пострадала при катастрофата край Вакарел

13-годишното момче е в стабилно състояние

Припомняме, при тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел загинаха 6 души, а 21 бяха ранени. Пострадалите бяха настанени в столичните болници.

Разследването около тежката катастрофа продължава. Очаква се до няколко дни да бъдат обявени резултатите от техническата проверка на автобуса, съобщи БНТ.

Задържаха жената, предизвикала катастрофата на "Тракия"
Обновена

Задържаха жената, предизвикала катастрофата на "Тракия"

Жената е дала отрицателна проба за алкохол и наркотици

Вчера, 14 април, наблюдаващият прокурор по производството за катастрофата Мирослав Ангелов заяви на брифинг, че за произшествието е задържана 29-годишна жена от Плевен, за която се предполага, че е предизвикала инцидента. Жената е дала отрицателна проба за алкохол и наркотици.

На водачката на автомобила е повдигнато обвинение за причиняване на пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт на две или повече лица и причиняване на тежка телесна повреда. Спътникът на водачката на автомобила е разпитан и е освободен.

С цел пълното изясняване на ситуацията на пътя в момента на сблъсъка, от прокуратурата призоваха за помощ всички граждани, които са станали свидетели на инцидента. Те могат да се обадят на телефон 0886 88 25 31.