Жители на столичния квартал "Овча купел" 1 излязоха на втори протест срещу застрояването в квартала.

Протестът се проведе вчера, 3 септември. Този път протестиращите се събраха пред катедралния храм "Свети Александър Невски".

Организаторите на протеста обясниха, че наскоро, през месец юли, в "Овча купел" 1 е започнал поредния строеж на жилищна сграда. Разрешението за строежа е дадено през месец април. Възложител на проекта е "С.А.Г. ГРУП" ЕООД.

Проблемът е, че имотът е предназначен за изграждането на детски градини, училища, улици, паркинги, водни и зелени площи и други. Такава била съдбата и на много други имоти в квартала.

Преди седмица Мария Господинова, един от организаторите на протеста и домоуправител на етажна собственост в блок 412, вход А., обясни за news.bg казуса.

По думите ѝ до 1989 година, когато започва постепенното заселване на квартала, строителството на детските градини, училищата, улиците и други не е било изпълнено докрай. Въпросните обекти са предвидени в утвърдения през 1984 година устройствен план. 30 години по-късно имотите, предвидени за удовлетворяването на нуждите на живеещите в квартала, се застрояват главоломно.

Жители на столичния "Овча купел" 1 протестират срещу съмнително строителство

Жители на столичния "Овча купел" 1 протестират срещу съмнително строителство

Строят жилищни сгради на места за детски градини, училища и зелени площи

Преди втория протест Господинова посочи и че изкопните и строителни дейности създават непрекъснато неудобство на живеещите в съседните блокове хора. 

Институциите напълно неглижират въпроса според протестиращите.

От общината обаче категорично заявяват, че детски площадки и зелени площи ще има, информира Нова.