Левски загуби гостуването си на Гент в група С на Лига Европа с 0:1.Българите удържаха нулевото реми през три-четвърти от срещата, но накрая капитулираха пред удара на Уолъс в 76-ата минута.

Мачът се игра на изключително тежък терен, при непрекъснат снеговалеж и силен вятър. По-здравите играчи на Гент стояха много по-добре и надиграха Левски. Гостите трудно организираха атаки, а когато го правеха, бяха бавни и рядко носеха реална опасност за Йоргачевич.

Въпреки това, мачът започна с шанс за Левски. Вратарят на Гент обаче излезе и улови топката току под носа на връхлитащия Йовов.

Ел Ганаси непрекъснато тормозеше отбраната на българите през първата част и веднъж дори успя да се измъкне сам срещу Митрев, но за щастие дотичалият Грийн блокира шута му.

В 34-ата минута пък Арбайтман се размина на сантиметри с топката пред вратата на българите след добро центриране на Ел Ганаси.

Едва в края на полувремето Левски сякаш най-сетне свикна със снежния терен и създаде няколко опасности пред Йоргачевич. Далечен удар на Гаджев мина на косъм от гредата, а малко не стигна един пас на Йовов да изведе Дембеле в отлична позиция.

След почивката Гент натисна още по-силно и опасностите пред Митрев се заредиха една след друга. За това „спомогна" и излизането на контузения Мюлдер, който бе заменен от младия Станчев. Юношата на Левски обаче бе пълен фигурант и бе тотално надигран от Ел Ганаси.

Арбайтман, Любянкич и Ел Ганаси на три пъти имаха шанса да изведат белгийците напред, но или Митрев се намесваше добре, или нападателите на Гент не успяваха засекат добрите подавания.

Логично обаче се стигна до 76-ата минута. За пръв път през мача Станчев успя да спре пробив на Ел Ганаси, топката бе избита, но попадна у Уолъс, който с шут от средна дистанция матира Митрев за 1:0.

До края Левски се опита да промени нещо, но силите на българите просто не стигнаха за повече от почетна загуба.

Така Левски загуби всякакви шансове за класиране напред в турнира. „Сините" имат 4 точки, докато Гент е със 7. Белгийците обаче имат по-добри показатели в преките двубои и не могат да бъдат изместени от българите. В другия мач от групата Спортинг победи Лил със същия резултат и си осигури първото място. В следващия си мач Левски приема именно португалците.

Класиране в група С:

1. Спортинг 12т.

2. Гент 7т.

3. Лил 5т.

4. Левски 4т.