Поп звездата Адел е убедила музикалната стрийминг услуга Spotify да премахне бутона "shuffle" (бутона за разбъркване на песните) от албумите, така че песните да се възпроизвеждат в реда, който изпълнителят е избрал. Това съобщи BBC.

"Ние не създаваме албуми с толкова много внимание и мисъл за подредбата без причина. Нашето изкуство разказва история и нашите истории трябва да се слушат така, както сме ги замислили. Благодаря на Spotify, че ни чу", написа Адел в Twitter. А от Spotify ѝ отговориха: "Всичко за теб".

Въпреки това символът за разбъркване - две пресичащи се стрелки - все още се появява върху отделните песни от албума. Това означава, че продължава да е възможно потребителят да започне да слуша албуми от всяка песен и да избере песните да се възпроизвеждат в произволен ред.

Facebook, Apple и Spotify блокираха конспиративно съдържание на американеца Алекс Джоунс

Facebook, Apple и Spotify блокираха конспиративно съдържание на американеца Алекс Джоунс

Те блокираха Infowars

Албумът "30" на Адел е първият ѝ от шест години насам. Той излезе в петък и веднага беше достъпен в Spotify.

Това е значителна промяна в сравнение с последния ѝ албум - "25", който можеше да бъде закупен само физически или изтеглен при излизането му през ноември 2015 г. Тавата се превърна в най-бързо продавания албум в британската история, като още през първата седмица се разпространи в повече от 800 000 копия.