компютърен омлетПроизводителите на процесори могат да се надпреварват в увеличаването на гигахерците и мегахерците, но сърцето на истинския англичанин може да бъде стоплено единствено от системата способна .... да стотви традиционни ястия от мъгливия Албион.

Британски ентусисаст успя да достигне с компютъра си нови висоти в производителността на персоналния компютър, приспособявайки го да приготвя храна по време на работа. При това от него не се иска нищо друго, освен отделяната топлина от процесора, съобщава електронното издание МИГнюз.

Сега за броени минути програмистът кулинар може да си сготви вкусна закуска, използвайки само лист обикновено фолио за готвене, едно яйце и шепа медни монети, които се използват като топлопровод – те се слагат на процесора и играят ролята на своеолбразно тиганче. Яйцето се разбива във фолиото и след 11 минути процесорът е отделил достатъчно топлина, за да може то да се запече хубаво.

Както твърди авторът на кулинарно мидифицирания компютър, този омлет не е по-лош от направения по обичайния начин. В близко бъдеще той планира да разшири асортимента на компютърните блюда, добавайки бекон.