Шест от десет компании са посочили, че ще пропуснат обновяването на софтуера на своите компютри с новата операционна система на Microsoft - Windows 7, предаде money.bg.

Основната причина за това са усилията на дружествата да спестят пари от разходи, които считат за странични, както и заради опасенията, че някои от важните приложения няма да бъдат съвместими с новата операционна система, се уточнява в анализа на ScriptLogic, която проведе проучването.

Очаква се Windows 7 да се появи на пазара на 22 октомври тази година, като до сега платформата печели доста повече одобрителни отзиви отколкото предшественика си в лицето на Vista.

Едно от доказателствата, че Vista не влезе в сърцата на голяма част от потребителите е компанията Intel, която остави на своите компютри по-старата версия на операционната система - XP.

Проучването показва още, че едва 5.4% от анкетираните компании са декларирали готовност да оборудват мрежите си с Windows 7 до края на тази година, а още 7.4% от тях ще го направят до 2010 г.

Много от компаниите посочват, че няма да се замислят да поставят новата платформа на Microsoft преди да е излезнал първият Service pack.