компютър-интернетПрез последните пет дни бяха открити три нови злонамерени кода, съобщиха от антивирусната лаборатория Panda Softvare.

Първият от тях – червеят Opaserv.H (W32/Opaserv.H) има аналогични на предшествениците си характеристики и неговата основна цел е да зарази другите компютри, особено ако те са свързан с мрежа. Този злонамерен код също така опитва да свърже с website за да обнови някой от компонентите си.

Файлът, носител на Opaserv.H може да се различава по размер и се компресира с PCShrink utility, което намалява размера на вируса до големината на заразения файл.

За да се инсталира в другите компютри, Opaserv.H търси уязвими компютри в Интернет, и когато ги намери той извиквана порт 139 и се самокопира в директорията C:Windows под името MARCO!.SCR.

Друг вирус открит през последната седмица е Oror.B (W32/Oror.B). Този червей е много опасен, тъй като може да изтрие съдържанието на всички дискови драйвери в заразения компютър. Той се разпространява бързо през електронна поща, mIRC, Kazaa и други популярни file-sharing програми.

Третият червей е Mylka.A (W32/Mylka.A), който има способността да изтрива Windows файлове и файлове, свързани с приложения, включващи някои антивирусни програми. Той също се разпространява през електронната поща. Съобщението и името на прикрепения файл, носител на Mylka.A имат променливи характеристики, като се опитват да подмамят потребителите да отворят прикрепения файл и по този начин да го активират.