Само преди година фирмата The Boring Company на Илон Мъск представи първия високоскоростен тунел в Лос Анджелис. Всеки момент предстои да пусне и нов бърз път под земята, този път в Лас Вегас.

Илон Мъск, The Boring Company и първият тунел в Лос Анджелис

Илон Мъск показа първия си тунел

Подробности за проекта на The Boring Company

Идеята на тунелите, които се намират на девет метра под американския град, е да предоставят скорострелно предвижване от и до Конгресния център във Вегас, но само с електромобилите на Tesla.

Наскоро Илон Мъск отвори един от футуристичните си тунели с неоново осветление за безплатно тестване от журналисти и жители на Лас Вегас, за да е напълно готов за официалното отваряне през месец юни.

Конгресният център се простира на 200 акра плюс още 1.4 кв. км изложбена площ, а под него се вие мрежа от подземни пътища с обща дължина от 2800 км.

Целта на иновативния проект за 52.5 милиона долара е да транспортира по 4400 души на час. Новата пътна мрежа ще има две крайни и наземни станции плюс една междинна спирка под земята.

За момента не ясно с кои модели Tesla ще върви услугата, но по време на тестването са използвани Model 3, SUV Model Y и Model X. Електомобилите трябва да вдигат до 240 км/ч и ще се управляват от специално обучени шофьори.

За да придобием по-точна представа от цялото преживяване, от Robb Report го описват, като сравняват 45-минутно наземно пътуване по улиците на Лас Вегас с двуминутното придвижване с електромобил на Мъск в тунела.