Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България. Това заяви ресорният министър Зарица Динкова по време на днешния парламентарен контрол.

Тя посочи, че информацията в сайтовете трябва да е представена по модерен, разбираем и привличащ туристите начин.

В междуведомствената група участват експерти от Министерството на туризма, Министерството на културата, Министерството на земеделието и храните и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Целта е създаване на благоприятна среда за рекламирането на културния туризъм у нас.

Дигитализацията на 100-те туристически обекта ще увеличи интереса към тях

Дигитализацията на 100-те туристически обекта ще увеличи интереса към тях

Всички обекти от Движението вече имат свой дигитален профил в приложението на Yettel със свободен и безплатен достъп за потребители на всички мобилни оператори

Динкова поясни, че нито министърът на туризма, нито министърът на културата имат правомощия за определянето на работното време на културно-историческите туристически обекти. Тези обекти се стопанисвали от регионални или общински музеи - работното време се утвърждава със заповед на директора на съответния музей.

Тя отбеляза, че слабият посетителски интерес през зимните месеци към някои от туристическите обекти и трудният достъп до тях предполагат ограничения туристопоток. Министърът заяви, че предварителната заявка за посещението на подобни обекти не е само българска практика, като тя не става само по телефона, но и по електронен път, който често се използва от чуждестранните туристи.