Едва с 20% отворени хотели днес откри сезона най-големият курортен комплекс у нас - "Слънчев бряг", съобщава БГНЕС.

Наполовина от концесионния договор са намалени цените на чадърите и шезлонгите на плажната ивица. На Северния плаж те са по 4.50 лв., а на Централния плаж цената - по 5 лв.

Първите туристи, които се очакват в курорта, са румънци и поляци. На 15 юни пък се очаква първият чартър от Холандия, а на 17 - от Белгия.

Въвеждат единни правила срещу COVID-19 за летния сезон

Въвеждат единни правила срещу COVID-19 за летния сезон

Целта е България да защити статута си на сигурна дестинация

Въпреки че в момента са отворени едва 1/5 от хотелите в "Слънчев бряг", нагласите това лято са да отворят по-голяма част от местата за настаняване, съобщиха от Съюза на собствениците в курорта.

Туроператорте настояват да отпаднат и PCR тестовете за украинските туристи, както и за други летовници от Източния пазар.

От днес в курорта започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен сезон 2021. Въвежда се контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в "синя зона" в комплекса също ще се заплаща от днес на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в "синя зона" са увеличени със 100 нови места и вече са общо 1 100.

Държавата да спаси летния сезон с безплатни чадъри за почиващите, искат хотелиери

Държавата да спаси летния сезон с безплатни чадъри за почиващите, искат хотелиери

Туризмът продължава да не бъде приоритет, недоволни от БХРА