Главният прокурор Сотир Цацаров се е запознал със съдържанието на доклада на турските служби, в който се споменава името на "Булгартабак". Той му е предаден от МВР, както и писма, които определят степента му на конфиденциалност. Това стана ясно от думите на Цацаров по време на брифинг в МВР.

Турски доклад обвинява Булгартабак в контрабанда

Турски доклад обвинява Булгартабак в контрабанда

Активисти от "Да, България" организираха протестна акция пред Булгартабак

"По доклада Прокуратурата започва проверка. На проверка ще бъдат предложени всички факти, които са изложени в този доклад. На практика това означава от абсолютно всички компетентни български служби правоохранителни и такива, свързани с националната сигурност - ДАР, ДАНС, МВР, ще бъдат изискани всички данни, с които те разполагат, ако разполагат, за осъществявана контрабанда на тютюневи изделия, включително и по отношение на "Булгартабак", заяви Цацаров.

"Булгартабак" се обяви срещу обвиненията в контрабанда

"Булгартабак" се обяви срещу обвиненията в контрабанда

След писмото на Христо Иванов, уличаващо дружеството в престъпления

Данни ще бъдат изискани и от агенция Митници, като ще се сравнява информация за целия износ на тютюневи изделия, който е осъществен от страната и ще бъде сравнен с производството на самата фирма, уточни главният прокурор.

Ще бъдат изискани данни и по линия на международното правно сътрудничество от Интерпол, за да се установи кой е авторът на доклада и какъв е поводът да бъде направен, каква е информацията и за какви цели е ползвана.

Всичко, което е изпратено от Интерпол на МВР, представляват страници, които нямат заглавие, нямат официален автор, нямат дори обозначение на службата, създала доклада.

Служители на "Булгартабак" протестират пред Народното събрание

Служители на "Булгартабак" протестират пред Народното събрание

Искат управляващите да излязат с позиция за медийната кампания срещу производителя