Чакането за Витоша свърши! След 32 кръга във футболния елит на България, "тигрите" стигнаха до дебютен успех, който толкова време им убягваше.

Това стана в мач от последния плейофен кръг на група "А" на втората осмица срещу Черно море. Футболистите на Костадин Ангелов се наложиха с минимален резултат 1:0, благодарение на попадение от дузпа малко преди края на първото полувреме. "Моряците" пък най-вероятно ще завършат на второ място в групата с актив от 40 точки - колкото има и Славия, който по-късно тази вечер приема Пирин.

Гостите от Варна, които бяха в по-експериментален състав, влязоха по-добре в мача и имаха възможност да затруднят съперника, но удар на Георги Илиев с глава от наказателното поле не намери очертанията на вратата.

Витоша - Черно море 1:0, "тигрите" поведоха от дузпа!
на живо

Витоша - Черно море 1:0, "тигрите" поведоха от дузпа!

Контузии и наказания измъчват отбора

Постепенно "тигрите" изнесоха играта в центъра на терена и в 13-ата минута се виждаха близо до откриване на резултата! Стефан Христов преодоля добре свой съперник в наказателното поле, остана сам срещу вратаря по диагонал, но стреля в тялото му.

Последва удар на Старокин с глава, който мина до гредата, а варненци пропуснаха страхотен шанс чрез Радослав Василев! Нападателят на Черно море не се възползва от фронтална позиция срещу вратаря на домакините и прати топката в аут, след като играчи на "тигрите" не съумя да изчисти добре кълбото от точката на дузпата.

Снимка 353478

Източник: LAP.bg

Ключовият момента в мача дойде в 35-ата минута!

Даниел Кутев бе съборен от вратаря Дюлгеров в наказателното поле, а съдията Георги Давидов бе категоричен - дузпа! От бялата точка Даниел Пеев не сгреши - 1:0 за Витоша!

През втората част Фабио Мартинш бе близо до изравняване на резултата. Португалецът организира добра атака в 51-ата минута, която след взаимодействие в наказателното поле завърши сам с удар в гредата!

До края на срещата домакините стояха добре подредени в защита и не допуснаха опасности пред вратата си, за да триумфирут в крайна сметка за историческата първа победа във футболния ни елит.

Снимка 353475

Източник: LAP.bg