Младите български волейболистки загубиха от Словения с 1-4 (15-11,10-15, 12-15, 16-18, 4-15) и утре ще спорят за бронза с Доминикана. Нашите момичета бяха по-добри в първия гейм и в началото на следващите три. За съжаление те се притесниха в края и спряха да играят в петия гейм.

Българската агитка превърнала мача на бразилките с Куба в кошмар

Българската агитка превърнала мача на бразилките с Куба в кошмар

Туркините тренирали с тромби, изплашени от феновете

Първият гейм беше относително равностоен до 12-11, когато нашите направиха три последователни точки. Но във втората част словенките засилиха блока и българките практически не можеха да направят свястна атака. Паскова беше хващана на блок, докато Гергана Димитрова не можеше да уцели полето. След 30 минути игра резултатът беше изравнен след 8-15. Смяната на разпределителките не доведе до нищо.

Третият гейм вървеше отлично до 9-6. Дори три от точките на словенките бяха от сгрешени наши начални удари. Тогава заработи словенския блок, а и Данчева и Димитрова на два пъти не намериха полето и вместо да водим изоставахме с 1-2 гейма. При блокадите резултатът беше катастрофален 2-8.

Снимка 312939

Източник: fivb.com

Ключовата четвърта част се разви по подобие на третата. Българките водеха и диктуваха играта до 11-9 и се уплашиха. Тук все пак имаше драми с обрати, защото нашите поведоха с 16-15, но после не можаха да посрещнат два начални удара и след час и половина игра словенките бяха на гейм от победата.

Последният пети гейм се оказа безмислен. Нашите се сринаха и накараха залата да избухне.

С оглед на играта мачът беше равностоен с леко предимство на българките. Но в края на геймовете и в петия на терена имаше само един отбор - този на Словения. И в блокадите бяхме надиграни 3-12.

Снимка 312941

Източник: fivb.com

Най-интересното е, че има един показател, който е катастрофален за българския волейбол - грешките при начален удар. Това се наблюдава и при мъжете, и при дамите.

Тони Зетова започна с един и същи състав и петте гейма: Гергана Димитрова (13т), Мирослава Паскова (6т). Ивета Станчулова (4т), Мирела Шапхазова (Р), Мария Данчева (6т), Силвана Чаушева (6т) и либеро - Жана Тодорова. За моменти Полина Нейкова (1т) сменяше разпределителката Мирела Шапхазова. В игра се появиха епизодично: Вангелия Ранчовска, Радина Дошкова и Елица Баракова. Моника Кръстева беше единствената, която изгледа цялата среща отстрани.

Статистиката сочи, че атаката на Силвана Чаушева беше практически унищожена. На ниво бяха само сервисите на Гергана Димитрова и Мирела Шапхазова. А три успешни блокади в такъв мач са твърде малко.

Снимка 312940

Източник: fivb.com