Днес облачността ще е разкъсана. Това съобщават от НИМХ.

Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки.

Жълт код за валежи е обявен за областите Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си.

Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в масивите от Южна България - временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса.

Над Черноморието облачността временно ще се разкъса, но около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици; има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.