През нощта от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Значителна с валежи от дъжд ще остане над източните и южните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север.

Това съобщиха от НИМХ.

Преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки.

Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от север-северозапад. Дневните температурите слабо ще се понижат и в повечето места максималните ще бъдат между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а по най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг.

Силният северозападен вятър ще отслабне и през деня деня ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.