През следващото денонощие ще преобладава облачно време. До обяд почти няма да вали. След пладне обаче от югозапад ще започнат нови валежи. През нощта срещу неделя ще обхванат по-голямата част от страната. Това прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Минималните температури утре ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието. Валежи там обаче са малко вероятни. Максималните температури на въздуха ще са 9-12 градуса. 8-10 градуса ще е температурата на морската вода.

Денонощно наблюдават нивата на реките

Денонощно наблюдават нивата на реките

Прогнозират валежи при високата почвена влага

В следобедните часове над планините от Западна България ще започнат слаби превалявания. Те ще са предимно от сняг, а през нощта срещу неделя ще се усилят.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса на 2000 метра – около минус 2 градуса. 

В неделя и през нощта срещу понеделник почти в цялата страна ще вали и прониква студен въздух. Вятърът ще се усилва. Възможно е през нощта и рано сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът да премине в сняг.

Нова телевизия съобщава, че градушка днес е ударила Харманли. Граждани твърдят, че такава градушка не била валяла от десетилетия – 60 години.