Значителна средна и висока облачност ще има над източните райони, но ще бъде почти без валеж. Вятърът ще е до умерен от юг.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°. В събота ще преобладава слънчево време, но още преди обяд в северозападните райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а след обяд и в останатата част от страната. На много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици.

Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София 18°-19°. През нощта срещу неделя ще бъде ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще са предимно между 9° и 14°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 13°-14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, на места и ще прегърми. Вятърът ще е умерен, преди обяд от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.