Днес по преминаващият студен атмосферен фронт през страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. 

В повечето области на страната са обявени оранжев и жълт код за валежи. Те не са в сила за Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, София-град, област София. 

Това съобщават от НИМХ.

Ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Значителни по количество валежи ще има в Североизточна България, както и в планините в Южна. В западните райони ще преобладава слънчево време.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, с него ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават - максималните ще са предимно между 27 и 32 градуса, по-ниски - около 25 градуса в Североизточна България.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 28-29 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.