Двама членове на американските служби са убити, а шестима други ранени при престрелка в източен Афганистан, предаде "Спутник". За това са потвърдили американските военни служители.

"Все още събираме информация и причината или мотивът за атаката засега не е известна", заяви говорителят на американските сили в Афганистан полковник Сони Легет.

"Текущи доклади показват, че човек в афганистанска униформа е открил огън по комбинираните американски и афганистански сили с картечница", обяснява той.

Инцидентът е станал на 8 февруари в провинция Нангархар, Източен Афганистан, където американските войски провеждат операция за сигурност.

В момента никоя организация не е поела отговорност за нападението. Новините идват, когато американските сили и афганистанското правителство продължават кампанията си срещу движението на талибаните.

В същото време американски служители и представители на талибаните се опитват да договорят сделка, за да спрат конфликта. Коментирайки въпроса, президентът Доналд Тръмп заяви в обръщението си за състоянието на Съюза във вторник, че работи за прекратяване на войната в Афганистан и връщане на американските войски у дома.