Повече от 301 милиона души по света вече са ваксинирани срещу коронавирус според проучване на ТАСС въз основа на данни от правителствени, експертни и медийни съобщения. Към момента са ваксинирани приблизително 301,4 милиона души, което е 2,5 пъти над броя на заразените с COVID-19. Следователно, около 3,8% от населението на планетата е било ваксинирано.

Около 70% от световното население трябва да бъдe ваксиниранo, за да се постигне "стадния" имунитет, заяви по-рано Световната здравна организация (СЗО).

Процентът се увеличи до 7,4 милиона на ден през тази седмица, в сравнение с 4,4 милиона в края на февруари. Първите пет държави представляват 50% от общия брой на ваксинираните лица.

Нетаняху уверява: Израел почти излезе от блокадата

Нетаняху уверява: Израел почти излезе от блокадата

Правителството разпусна мерките, но ваксинираните вече имат предимства

Над 90 милиона души вече са ваксинирани в САЩ, 52,5 милиона в Китай, около 23 милиона в Обединеното кралство, 20,7 милиона в Индия и 10,6 милиона в Бразилия. Израел оглавява списъка по отношение на дела на ваксинираното население (над 97%). Сейшелските острови държат второто място (84,5%), а ОАЕ са трети (65%). Над 5 милиона руснаци (3,4% от населението на страната) преминаха първия етап на ваксинация срещу коронавирус, заяви на 5 март вицепремиерът Татяна Голикова. Русия е на 12-то място по общ брой ваксинирани хора.

В много държави обаче се провеждат демонстрации срещу задължително ваксиниране или специални права за ваксинираните.

Хиляди на протест срещу задължително ваксиниране в Румъния

Хиляди на протест срещу задължително ваксиниране в Румъния

Въведените строги мерки също разгневиха румънците