Повече от три четвърти от населението на Англия ще трябва "да останат вкъщи", тъй като попадат в ограниченията от ниво 4 за една нощ.

Общо 44 милиона души, или 78% от населението на Англия са обхванати от строгите мерки.

Несъществените магазини, фитнес залите, кината, казината и фризьорските салони трябва да останат затворени.

Само членовете на домакинства, живеещи извън тях, вече ще имат право да се смесват за Коледа в Англия Пътуванията на дълги разстояния не се препоръчват.

Великобритания одобри ваксината на Оксфорд/AstraZeneca

Великобритания одобри ваксината на Оксфорд/AstraZeneca

Тя е евтина и лесна за масово производство

Засегнатият район включва целия Лондон и голяма част от южната и източната част на Англия, включително Кент, по-голямата част от Есекс, по-голямата част от Съри, както и Бъкингамшър, Бъркшър, Хартфордшър, части от Бедфордшър, Госпорт, Портсмут и Питърбъроу.

Още 50 023 потвърдени случая на коронавирус в Обединеното кралство бяха регистрирани в сряда. 32% е увеличението спрямо предходната седмица. През последната седмица около 14 915 пациенти са приети в болница с Covid-19, което е с 18% повече в сравнение с предходната седмица.

Премиерът Борис Джонсън заяви на пресконференция в сряда вечерта, че новият щам на коронавируса се разпространява много по-бързо в цялата страна и са необходими незабавни действия.

Правителството работи, за да се достави възможно най-бързо новоодобрената ваксина от Оксфордския университет и AstraZeneca.

Великобритания счупи рекорда за заразени с коронавируса за 24 часа

Великобритания счупи рекорда за заразени с коронавируса за 24 часа

Общият брой на жертвите надхвърли 71 500 души

Агенцията за регулиране на лекарствата даде "зелена светлина" и се очаква 530 000 дози да бъдат достъпни от понеделник.

Великобритания е поръчала 100 милиона дози от ваксината на Оксфордския университет, достатъчни за ваксиниране на 50 милиона души.

Планът е първо да се ваксинират всички уязвими групи.

Припомняме, че Джонсън вече призова сънародниците си да прекарат празниците в по-камерен състав.