7 души са задържани след нападение с нож в Париж. Основният заподозрян е 18-годишен мъж от пакистански произход. Полицията съобщи, че шестима други са били задържани и разпитвани. Нападението се третира като терористичен инцидент. Това съобщи BBC.

Вътрешният министър Жералд Дарманин заяви, че това е "очевидно акт на ислямистки тероризъм". Той каза, че полицията е подценила нивото на заплаха в района.

Атаката дойде, тъй като в ход беше високопоставен процес срещу 14 души, обвинени в подпомагане на двамата джихадисти, които извършиха атентата срещу "Шарли Ебдо". Двете жертви на атаката в петък не са официално посочени, но полицията заяви, че са мъж и жена, които са работили в продуцентската компания. Премиерът Жан Кастекс заяви пред репортери на мястото - близо до булевард Ричард-Леноар - че животът им не е в опасност. В интервю за държавната телевизия France 2 късно в петък г-н Дарманин определи пробождането като "нова кървава атака срещу страната им.

"Шарли ебдо": Започна делото срещу 14 души за клането в Париж

"Шарли ебдо": Започна делото срещу 14 души за клането в Париж

Нападнат беше и еврейски супермаркет

Колеги на жертвите казаха, че са били извън агенцията за производство на новини Premieres Lignes, пушейки цигара, когато са били нападнати. Отидох до прозореца и видях колега, окървавен, преследван от мъж с мачете, каза един служител, който поиска да не бъде назован.

И двамата бяха много тежко ранени, каза Пол Морейра, основателят и съпредседател на Premieres Lignes, пред агенция AFP. Полицията бързо запечата района и наблизо беше намерено острие - описано като мачете или машина за месо.

Двама ранени при нападение със сатър край бившия офис на "Шарли ебдо"
Обновена

Двама ранени при нападение със сатър край бившия офис на "Шарли ебдо"

Нападателят е бил арестуван

Основният заподозрян е арестуван на близкия площад Бастилия. Малко след това 33-годишен алжирски гражданин също беше задържан поради възможни връзки с нападението.

Пет други - родени между 1983 и 1996 г. и за които се твърди, че са от пакистански произход - по-късно са били задържани по време на претърсването на имоти на север от Париж, за които се смята, че са домът на главния заподозрян, казват служители.