Сирия се превърна за САЩ в полигон за изпитания с цел усъвършенстване на инструментите си, които използват срещу чужди държави в опит да запазят глобалната си хегемония.

Това констатира сирийският президент Башар Асад в интервю за руската медия RT ("Русия днес").

Асад: Тръмп е най-добрият президент на САЩ

Асад: Тръмп е най-добрият президент на САЩ

Не защото е сериозен политик, а е открит за намеренията си, иска нефт

Асад вярва, че САЩ виждат, че им се изплъзва доминиращата роля и поради тази причина се опитват да я запазят с прибягване до всички възможни средства.

САЩ се "борят с руснаците, иранците, сирийците, с всеки, който каже "Не". Дори и със съюзниците си, ако кажат "Не", смята държавният глава на арабската държава.

Асад обвинява Ердоган, че иска да открадне сирийска земя и природни богатства

Асад обвинява Ердоган, че иска да открадне сирийска земя и природни богатства

Асад е на фронтовата линия, армията продължава да взима под контрол населени места

Според него САЩ са атакували Сирия след две много скъпи войни в Афганистан и Ирак и поради тази причина Вашингтон е предприел различен подход в опит да свали сирийското правителство, а именно чрез оказване на подкрепа на джихадистки организации. По думите му Вашингтон не се притеснява да подкрепя организации като "Ал Кайда", "Фронтът ал Нусра" и ДАЕШ ("Ислямска държава"), докато изпълняват целите им.

"Ал Кайда" е прокси (посредник) срещу сирийското правителство, срещу руското правителство и срещу иранското правителство, смята Асад.

Асад коментира Турция: Дамаск ще устои на агресията

Асад коментира Турция: Дамаск ще устои на агресията

"С всички възможни правни методи и средства"

Как се появи внезапно ДАЕШ ("Ислямска държава") през 2014 г.? От нищото! От нищото! В Ирак и Сирия по едно и също време, с американско въоръжаване, това е много ясно, вярва президентът на Сирия.