Азербайджан няма военни цели на територията на Армения. Това заяви в обръщение към нацията президентът Илхам Алиев, цитиран от "Спутник". Обръщението бе излъчено по държавната телевизия. 

В ранните часове на деня арменски военни провокираха линиите на фронта с обстрел на населени места в Азербайджан. Според съобщенията са използвани различни видове оръжия, включително и тежка артилерия. Има жертви и ранени, включително и след цивилното население.

Армения обвинява Азербайджан в нападение на селища в спорен регион

Армения обвинява Азербайджан в нападение на селища в спорен регион

Армения е свалила два азербайджански хеликоптера и три безпилотни летателни апарата

Тяхната кръв няма да остане неомъстена, заяви Илхам Алиев. В момента азербайджанската армия изпълнява огневи отговор по военните позиции на врага и в резултат на тези удари е унищожена голяма част от военната техника на противника, заявява още президента. По думите му случилото се тази сутрин е още едно от проявленията на арменския фашизъм.

Президентът обяснява, че в последно време военните провокации от страна на Армения са станала регулярни, като през юли месец от страна на Азербайджан е имало и жертви, както сред военнослужещите, така и сред цивилното население. Става въпрос за конфликта около Товуз.

Русия призова за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Русия призова за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

В региона е обявено военно положение