Американският президент Джоузеф Байдън ще направи обръщение в понеделник, в което ще очертае визията си за външната политика на САЩ. Това съобщи NBC в неделя, като се позова на източник от американската администрация.

Според телевизионния канал обръщението ще бъде направено по време на предварително обявеното посещение в Държавния департамент на САЩ, където Байдън трябва да се срещне с държавния секретар Антъни Блинкен.

Освен това президентът планира също да подпише редица укази, свързани с външната политика, включително документ за създаване на работна група за събиране на мигрантски семейства, разделени по време на президентството на Доналд Тръмп.

Някои от приоритетите на Байдън вече са ясни.

При Байдън отношенията между САЩ и Русия ще бъдат трудни

При Байдън отношенията между САЩ и Русия ще бъдат трудни

Русия създава заплахи в различни измерения

Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължаване с пет години на договора за контрол на ядрените оръжия Нов СТАРТ, последния по рода си голям договор между Русия и САЩ.

Вече стана ясно, че Робърт Мали е новият специален представител на САЩ за Иран, назначен от президента Джо Байдън, обяви висш представител. Мали бе ключов член от екипа на бившия президент Барак Обама, който договори ядреното споразумение с Иран и световните сили през 2015 г.

Байдън вече даде заявка, че иска да върне страната към споразумението. Това бе приветствано от Техеран, но след отпадане на санкциите и без участие на Саудитска Арабия.

Байдънподписа няколко указа, насочени към борбата срещу промените в климата. В тях се предвижда мораториум върху издаването на нови лицензи за сондажи за петрол и природен газ върху федерални терени.

Байдън отмени укази на Тръмп за здравеопазването

Байдън отмени укази на Тръмп за здравеопазването

Нова политика на Белия дом