Премиерът на Великобритания Борис Джонсън задейства икономиката на военен режим с цел доставяне на необходимото оборудване, от което Националната здравна служба се нуждае в отговор на пандемията от коронавирус, пише "Дейли телеграф".

Бързи мерки – така Тайван успя да се спаси от коронавируса

Бързи мерки – така Тайван успя да се спаси от коронавируса

Тайван е разпознал отрано потенциалния мащаб на кризата...

В безпрецедентно мирно време Джонсън призовава за "въоръжаване". Министър-председателят е поискал от производителите, включително Rolls Royce и JCB да трансформират производствените си линии, за да помогнат за произвеждането на апаратна вентилация (механична вентилация, командно дишане) като част от борбата на държавата срещу вируса.

Сър Саймън Стивънс, главният изпълнителен директор на Националната здравна служба, заяви, че здравеопазването се нуждае от участието на всяка част от обществото и всяка индустрия в усилията срещу коронавируса.

Здравният секретар Мат Хенкок написа в статия за "Сънди телеграф", че "поколението ни никога не е било изпитвано по такъв начин". Той призова държавата да се обедини, както го направи през Втората световна война. Секретарят също призова фирмите да започнат да произвеждат апаратна вентилация. Правителството се ангажира да похарчи пари за тази цел. 

Тестът на Тръмп за коронавирус е отрицателен

Тестът на Тръмп за коронавирус е отрицателен

Лекарят му го е убедил да се изследва...

До момента във Великобритания са починали 21 души, а 1140 са заболелите.

Вчера съобщихме, че Италия и Германия са поръчали хиляди апарати за командно дишане.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 156 000 случая и над 5800 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академияна сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".