"Унижение" и "провал" са двете думи, които се повтарят на главната страница на британските вестници след поредната загуба на Тереза Мей в Камарата на общините. На всичко отгоре министри от кабинета на Мей гласуваха в разрез с партийната линия на консерваторите.

"Дейли мейл" пише "Възцари се хаос" и "Мей изгуби контрол над масовия бунт на министри за изключване на без сделка. Сега тя иска трето гласуване на споразумението й и предупреди: Подкрепете ме или рискувате да изгубите Брекзит като цяло".

"Последното предупреждение на Мей към отцепниците тори: подкрепете ме или губите Брекзит", пише "Гардиън". Вестникът отбелязва, че "унизената" Мей с последен отчаян опит да прокара сделката си след "безпрецедентна нощ на разделение на торите".

"Файненшъл таймс" отбелязва, че премиерът е бил принуден да отправи ултиматум, след като Камарата на общините гласува за изключване на Брекзит без споразумение.

"Дейли телеграф" се фокусира върху решението на четирима министри да "предадат Тереза Мей с помощта си да убият без споразумение за добро".

"Мирър" пише за "Провал" и разкри подробности как Мей е изгубила контрол над Брекзит, след като 13 министри отхвърлиха плана без сделка.

"Ай" пише за пълното разпадане на дисциплината в Консервативната партия.

Други издания също акцентират върху бунта в партията на торите и загубата на Мей.