Френската полиция арестува около 10 души след четвърта нощ на сблъсъци с младежи в предградие в северната част на Париж, съобщава Ройтерс, позовавайки се на представител на полицията.

Бунтът се е разпространил в нови райони, добави Ивс Лефебре пред общественото радио "Франс инфо".

От думите му стана ясно, че младежи са нанесли щети на 10 автомобила с коктейли "Молотов" при сблъсък с полицаи в район в северната част на столицата, където беше привлечено вниманието на света след сериозни безредици през 2005 година.

Чернокож французин обвини полицай в изнасилване

Чернокож французин обвини полицай в изнасилване

При полицейска акция в Париж...

Сблъсъците са по-ограничени в сравнение с преди 12 години, но служат като припомняне за скритото напрежение в кварталите с висока безработица и голямо имигрантско население.

Френското радио съобщава, че шофьор на автобус е получил леки наранявания, след като превозното средство е било ударено с коктейл "Молотов".

"За съжаление тези квартали се превръщат в гета", каза Лефебре от полицейския синдикат SGP, пояснявайки, че полицията не е добре обучена или въоръжена, за да се справи с напрежението в такива квартали.

Проблемите започнаха в Олне су Боа преди няколко дни след разследване срещу четирима полицаи, които са обвинени в прекомерно използване на сила, докато са арестували 22-годишно момче в квартала. Те дори са навирали палка в ануса на задържания.

Единият от полицаите, участвал в ареста на 2 февруари, е разследван за изнасилване, а другите трима за насилие.

Вчера френският президент Франсоа Оланд посети 22-годишния в болница, където е лекуван след нанесения побой.