Развитието на пандемията COVID-19 е стряскащо, а в България то е изпуснато от контрол. Изказванията на доц. Атанас Мангъров са ненаучни и опасни.

Такава позиция изрази живеещият в Швейцария български лекар Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн.

"Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате, просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията. Не знаем какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладняване, е стряскащо и много сериозно." - пише д-р Илиев в профила си във Фейсбук.

Безпрецедентно: 2243 нови случая на коронавирус, 42 жертви

Безпрецедентно: 2243 нови случая на коронавирус, 42 жертви

913 от новозаразените са в София...

"Изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви. Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго. Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него - научният консенсус по отношение на Ковид е на противоположното мнение." - констатира българският учен.

Мангъров преглеждал хора докато трябвало да е под карантина, хонорарът му е 100-200 лв.

Мангъров преглеждал хора докато трябвало да е под карантина, хонорарът му е 100-200 лв.

Слага маска „понякога”...