Дейвид Камерън, бившият консервативен премиер на Великобритания, коментира пред Би Би Си, че не съжалява за решението си да свика референдум за ЕС.

"Не съжалявам, че свиках референдум. Беше обещание, което направих две години преди парламентарните избори през 2015 г., беше включено в манифест, беше подготвен законопроект", отбеляза той.

Дейвид Камерън подаде оставка

Дейвид Камерън подаде оставка

Министър-председателят отказа да бъде капитан на излизането от ЕС

"Съжалявам, че изгубихме на този референдум. Дълбоко съжалявам", каза Дейвид Камерън.

Той припомни, че е водил кампанията за оставане в ЕС и "съжалява за трудностите и проблемите, които срещаме при опитите да се изпълни резултатът от този референдум".

Бившият лидер на Консервативната партия заяви, че подкрепя премиера Тереза Мей и "целта й да се постигне партньорско споразумение с Европа".

Припомняме, вчера премиерът на Великобритания Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за споразумението за Брекзит. Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство. Правителството изгуби с разлика от 230 депутати. "За" споразумението гласуваха 202-ма депутати, включително 196 консерватори, трима лейбъристи и трима независими. "Против" гласуваха 432 депутати, включително 248 лейбъристи, 118 консерватори, 35 шотландски националисти, 11 либералдемократи, 10 депутати от Демократичната юнионистка партия, петима независими, четирима от уелската партия "Плейд къмри" и един от Зелените.

Корбин поиска оставката на Мей на дебата по вота на недоверие
Обновена

Корбин поиска оставката на Мей на дебата по вота на недоверие

Няма друго правителство, което да е изгубило гласуване с 200 гласа