Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп - Рудолф Джулиани ще представи доклад на Министерството на правосъдието и Конгреса на САЩ относно твърденията си за неправомерно поведение, разкрити по време на неотдавнашно пътуване до Украйна.

Това обяви самият Тръмп, срещу когото се води разследване за натиск върху Киев да разследва семейството на Байдън, предаде "Блумбърг".

Джулиани, централна фигура в разследването на импийчмънта, не е информирал за своите констатации президента, но разполага с достатъчно материал.

Джулиани: Байдън е замесен в корупция в Украйна

Джулиани: Байдън е замесен в корупция в Украйна

Напрежение в САЩ

През ноември Джулиани обяви, че е сигурен, че събраните от него доказателства, доказват участието на бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън в корупцията в Украйна.

Той потвърди, че се стреми към издаване на американски визи на четирима граждани на Украйна, които според него ще потвърдят твърденията за участие на Байдън и други демократи в престъпленията. Сред тези лица е бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин. Според Джулиани Шокин има информация "за мащабната корупция в Украйна, която беше скрита от американския посланик, Държавния департамент, а ФБР и правосъдното министерство не разследваха".

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Дубински се позовава на информация от чернова на обвинителен акт срещу Николай Злочевски

Джулиани увери, че споменатите материали ще бъдат публикувани, ако нещо му се случи.