Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп - Рудолф Джулиани е сигурен, че събраните от него доказателства, доказват участието на бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън в корупцията в Украйна. Джулиани каза това в събота по Fox News.

Юристът отбеляза, че той представлява интересите на американския президент Доналд Тръмп много успешно. "Действах толкова ефективно, че открих корупционна схема, която вашингтонските медии отразяваха в продължение на три или четири години", каза Джулиани.

Той потвърди, че се стреми към издаване на американски визи на четирима граждани на Украйна, които според него ще потвърдят твърденията за участие на Байдън и други демократи в престъпленията. Сред тези лица е бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин. Според Джулиани Шокин има информация "за мащабната корупция в Украйна, която беше скрита от американския посланик, Държавния департамент, а ФБР и правосъдното министерство не разследваха".

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Дубински се позовава на информация от чернова на обвинителен акт срещу Николай Злочевски

Според адвоката на Тръмп това е по-специално информация за украинската енергийна компания "Бурисма". В нейното ръководство е бил включен и синът на Джоузеф Байдън Хънтър. "Искам всички да видят документи, свързани с пране на пари при трансфера на 3 милиона долара, които отидоха при Хънтър Байдън", обясни Джулиани. "Имам тези документи", подчерта той.

Джулиани заяви, че също така иска да публикува стенограми от разговорите на Джоузеф Байдън с бившия украински президент Петро Порошенко. "От течове в пресата знам за какво става дума за това", каза адвокатът. Той изрази увереност, че Джоузеф Байдън би предпочел да избягва публикуването на тези материали. "Той се опитва да убеди всички, че не знае нищо за бизнеса на сина си в Украйна", каза Джулиани. 

Хънтър Байдън отрече да е свързан с престъпление, но съжалява, че е попаднал в украинското „блато”

Хънтър Байдън отрече да е свързан с престъпление, но съжалява, че е попаднал в украинското „блато”

Хънтър Байдън наруши мълчанието и за първи път говори за бизнес връзките си в Украйна и Китай

По-късно в събота Джулиани обяви в "Туитър", че пази документи на сигурно място, "относно това как семейството на Байдън се е възползвало финансово от позицията си в продължение на четири десетилетия".

Джулиани увери, че споменатите материали ще бъдат публикувани, ако нещо му се случи.