Руди Джулиани, адвокатът на Доналд Тръмп, твърди, че президентът може да е спечелил вота в щата Вирджиния, въпреки че е загубил с близо половин милион гласа.

"Мисля, че всъщност може да сме спечелили Вирджиния, но това е друга битка", каза г-н Джулиани.

Всъщност, Джо Байдън победи Тръмп във Вирджиния с 451 138 гласа.

Коментарите бяха направени по време на среща на републиканци в Гетисбърг, Пенсилвания в сряда, където бе отхвърлен иск на Тръмп за изборни измами.

По време на срещата с републикански депутати, Джулиани заяви, че на изборите в Пенсилвания са гласували 8000 "мъртви души", без обаче да даде доказателства.

Защо Рудолф Джулиани участва в мръсната игра на Тръмп?

Защо Рудолф Джулиани участва в мръсната игра на Тръмп?

С все по-абсурдни твърдения атакуват изборите...

Дори и консервативно настроени медии вече изобличават Джулиани в разпространяване на фалшива информация.

Консервативният уебсайт Power Line вече посочи веднъж, че Джулиани използва данни от Минесота, а не от Мичиган, както твърди.

Сайтът написа статия за грешната стъпка, озаглавена "Знаят ли адвокатите на Тръмп какво правят?", която постави под въпрос компетентността на правния екип на президента.

Припомняме, че Джулиани обвини ръководителите на управляваните от Демократическата партия градове в ключови оспорвани щати в провеждането на координирана, "централизирана" кампания за изборни измами, за да откраднат победата на Тръмп в президентските избори на 3 ноември.