Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че страната му ще увеличи производството на маски и респиратори в отговор на спешната нужда в болниците и старческите домове, информира "Ройтерс".

Макрон съобщи по време на посещение в завод за маски, че Франция се нуждае от най-малко 40 милиона маски на седмица и че в момента запасите и производството в страната не са достатъчни.

САЩ пращат помощ на Италия, Франция и Испания срещу COVID-19

САЩ пращат помощ на Италия, Франция и Испания срещу COVID-19

След като Русия изпрати техника

Заводите в страната ще увеличат производството си и до края на април те ще могат да произвеждат по 15 милиона маски на седмица, съобщи още Еманюел Макрон.

Снимка 473697

Източник: ЕПА

Френският лидер каза, че Франция създава консорциум за производство на вентилатори. Групата ще бъде ръководена от производителя на респиратори Air Liquide и в нея ще участват също производителите на автомобили и автомобилни части Valeo, PSA и Schneider Electric.

Във Франция повече от 45 000 души са с коронавирус, а над 3000 са починали, близо 8000 са се възстановили. 

Франция с над 3000 починали от коронавирус

Франция с над 3000 починали от коронавирус

Франция е четвъртата страна в света по смъртност от коронавирус

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 800 000 случая и над 38 000 починали в 178 държави, възстановили са се повече от 170 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".