Гръцките здравни власти обявиха 32 694 нови случая на коронавирус и 80 смъртни случая във вторник. В ежедневния брифинг на Националната организация за обществено здраве (EODY) се посочва също, че 640 пациенти в момента се лекуват в интензивни отделения, съобщава "Катимерини".

Новите случаи са идентифицирани от общо 583 206 теста, процент на положителни резултати от 5,6%.

Сред интубираните пациенти 537 или 83,91% са или неваксинирани, или само частично ваксинирани, а 103 или 16,09% са напълно ваксинирани.

Общият брой на заразените с коронавирус в Гърция нарасна до 1 568 215 от началото на пандемията, с 21 559 смъртни случая за същия период.

Гърция съкращава валидността на сертификатите за ваксинация

Гърция съкращава валидността на сертификатите за ваксинация

Който не получи допълнителна ваксина в рамките периода, ще се счита за неваксиниран и ще бъдат обект на ограничения

Гръцкият национален комитет по ваксинации гласува да одобри използването на четвърта доза от ваксината срещу коронавирус за тези, които имат имунодефицит.

Комитетът, който се състои от експерти по инфекциозни заболявания, посъветва тези с отслабен имунитет да получат четвъртата доза три до шест месеца след получаване на третата.

Дигиталната платформа, където отговарящите на условията могат да си запишат час за четвъртата доза, вече е готова. Все още не е взето решение относно предоставянето на четвъртата доза за широката общественост.

Учениците в Гърция се връщат в клас

Учениците в Гърция се връщат в клас

При заразен ученик тестват всеки ден целия клас