Гърция въвежда забрана за излизане навън на територията на окръзите Солун и Серес в часовете между 21:00 ч. и 5:00 часа, съобщиха от МВнР.

Причината е усложнената обстановка с COVID-19 и за това гръцкото правителство обяви нови противоепидемични мерки за окръзите Солун и Серес. Считано от утре, 3 ноември, там се забранява излизането навън между 21:00 до 05:00 часа.

Гражданите ще могат да напускат домовете си в тези часове само, ако имат основателни причини. Те ще трябва да изпратят и специален СМС на кратък номер 13033, с който да предупредят здравните власти. Новите мерки влизат в сила от 06:00 часа и ще важат за период от две седмици.

По информация на посолството ни в Атина, с цел ограничаване на разпространението на новия коронавирус, от 3 ноември се отменят и всички вътрешни и международни полети от и до летище "Македония" в Солун, когато не са по уважителни причини.

Обръщаме внимание, че ГКПП "Промахон" попада в окръг Серес, като има вероятност новите ограничения да засегнат и режима на работа на граничния пункт, за което ще информираме допълнително. Към момента забраната за преминаване на "Промахон" е от 00:30 ч. до 5:00 ч. сутринта, с изключение на товарните превози.