Германските власти са готови да удължат блокадата и през декември поради нарастването на случаите на коронавирус. По-рано стана ясно, че е постигнато споразумение за удължаване на частичната блокада до 20 декември.

Припомняме, че Германия затвори баровете, ресторантите и местата за развлечение на 2 ноември за един месец. Училищата и магазините остават отворени, докато събиранията са ограничени до 10 души от две домакинства, според Асошиейтед прес.

Здравните власти съобщават за 18 633 нови случая през последните 24 часа, повече от 1000 от предходната седмица, докато смъртните случаи, свързани с вируса, достигнаха връх от 410.

И в Германия много голям ръст на починалите от COVID-19

И в Германия много голям ръст на починалите от COVID-19

Починалите от началото на епидемията в страната са вече близо 15 000 души

На видеоконференция в сряда с канцлера Ангела Меркел лидерите на провинциите ще призоват за по-строги мерки, но и помощ от около 20 милиарда долара помощ за затворени предприятия. Длъжностните лица вероятно ще предложат отслабване на ограниченията за празниците.

Световната здравна организация заяви тази седмица, че разпространението на вируса изглежда се забавя в Европа като цяло. Въпреки че регионът регистрира около 50 процента от всички нови смъртни случаи, новозаразените са намалели с около 6 процента през последната седмица.