16-те федерални провинции на Германия планират да позволят събирания до 10 души на коледните и новогодишни празници. Информацията съобщава "Ройтерс", позовавайки се на проектопредложение.

Премиерите на провинциите ще обсъдят плановете си с германския канцлер Ангела Меркел в сряда.

Германия започва ваксинации от декември

Германия започва ваксинации от декември

Страната е осигурила над 300 милиона дози ваксини

Кметът на Берлин Михаел Мюлер коментира пред ARD, че е уверен, че мерките, договорени от лидерите в понеделник вечерта, ще бъдат приети.

Премиерите на две провинции също обявиха, че е постигнато споразумение за удължаване на частичната блокада до 20 декември, за да се намали разпространението на коронавируса и за да може семействата да се съберат по Коледа.

Германия затвори баровете, ресторантите и местата за развлечение на 2 ноември за един месец. Училищата и магазините остават отворени, докато събиранията са ограничени до 10 души от две домакинства.

Германските провинции предлагат удължаване на блокадата

Германските провинции предлагат удължаване на блокадата

Мерките ще бъдат обсъдени с Ангела Меркел в сряда

Според новия план частните събирания ще бъдат ограничени до максимум пет души преди празниците. Зарята ще бъде забранена на новогодишните празници, за да се избегне голямо събиране.

Премиерите също се съгласиха да удължат финансовата помощ за фирмите и през декември.

Според ДПА германското правителство ще отпусне 17 милиарда евро финансова помощ за бизнеса през декември. През този месец правителството обеща 14-15 милиарда евро финансова помощ.

В Германия са отчетени 13 554 нови случая за последните 24 часа, с които стават общо 942 687. Починали са общо 14 361.