Индийските власти одобриха използването на руската ваксина "Спутник V" срещу COVID-19. Това съобщи в понеделник Руският фонд за директни инвестиции, като така потвърди по-ранните съобщения за предстоящото ѝ одобрение, предаде "Ройтерс". Това е 60-та страна, регистрирала ваксината след Фаза 3 на предварителното изпитване. Така, в страни с общо население от над 3 млрд. души се прилага и този продукт.

Сделката е за производство на повече от 750 милиона дози в Индия с шест местни фирми. Досега Индия използва две ваксини, едната разработена от AstraZeneca, а другата от местната фирма Bharat Biotech.

COVID-19: Германия с над 3 млн. случая, а Индия изпревари Бразилия

COVID-19: Германия с над 3 млн. случая, а Индия изпревари Бразилия

Общият брой на заразените достигна 3 011 513

Припомняме, че страната отбеляза рекорди по заболеваемост с над 150 000 заразени, регистрирани за ден.

Негативните данни идват независимо от стартирания от властите четиридневен "фестивал на ваксините", с цел да се ускори ваксинационната кампания в страната.

Скокът на заразените обаче принуди много области в страната, включително столицата Ню Делхи, да наложат строги ограничения, сред които нощен полицейски час, затваряне на училища и ограничаване на посещенията в ресторанти, театри и други събития.

Индия с небивал от 6 месеца ръст на новозаразените с коронавируса

Индия с небивал от 6 месеца ръст на новозаразените с коронавируса

Много щати обмислят нови ограничения на движението на хора