Подтиквани от президента, присъстващите на митинг на Доналд Тръмп скандираха "Изпрати я обратно! Изпрати я обратно!", като се има предвид американската конгресменка Илхан Омар, която пристигнала в САЩ като бежанец от Сомалия преди 30 г., пише "Гардиън".

Тръмп прокарва дневния ред на белите националисти, бесни засегнатите конгресменки

Тръмп прокарва дневния ред на белите националисти, бесни засегнатите конгресменки

Призоваха американците "да не се хващат"

Американският лидер използва предизборен митинг в Грийнвил, Северна Каролина, за да атакува Омар и други три конгресменки - Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Аяна Пресли от Масачузетс и Рашида Тлаиб от Мичиган. Той ги нарече "екстремисти, изпълнени с омраза".

Групата, която се нарича "Взводът", беше подложена на расистки атаки от президента през последните дни. През уикенда американският лидер призова конгресменките, всичките цветнокожи, да бъдат върнати в държавите им по произход.

Омар е от Минесота. Тя е пристигнала в САЩ на 8-годишна възраст като бежанец заради войната в Сомалия. Останалите три конгресменки са родени в САЩ.

Призивите на Тръмп да се върнат по държавите си бяха продиктувани от явяването на конгресменките пред комисия към Камарата на представителите, където те говориха за нехуманните условия по време на обиколка в центрове за задържане на мигранти в Тексас.

Камарата на представителите на САЩ осъди расизма на Тръмп.

"Нека си ходят", обяви американският лидер на предизборния митинг. "Те винаги ни казват как да управляваме, как да направим това, как да направим онова. Знаете ли? Ако не ни харесвате, кажете им да си ходят", продължи той. След като завърши изказването си, присъстващите на митинга започнаха да скандират "Напуснете!".

Тръмп: Не съм расист, тези конгресмени мразят САЩ

Тръмп: Не съм расист, тези конгресмени мразят САЩ

Държавният глава бе забъркан в пореден скандал