Слуховете за предстоящото поражение и оттегляне на британския премиер Тереза Мей се засилват, предаде Fox News.

Очаква се във вторник парламентът да гласува споразумението на Брекзит, вече прието от страна на Европейския съюз. Очакванията то да не бъде одобрено от британските депутати, което ще бъде поредно поражение за премиера и вероятно ще коства и поста ѝ.

Без дебат Корбин-Мей на 9 декември?

Без дебат Корбин-Мей на 9 декември?

Телевизиите не искат да го излъчат преди вота за Брекзит

Лейбъристите вече обявиха, че са готови да поемат управлението на Кралството още през следващата седмица. Това е съобщил говорител на партията. Ако това се случи, резултатите от преговорите с Брюксел до този момент ще бъдат отхвърлени.

Лейбъристите по-рано остро нападнаха Мей, че телевизионният дебат между нея и Корбин относно Брекзит няма да се състои, защото тя се страхува и бяга всеки път от сблъсъци с опозицията. Официалното съобщение гласеше, че основните телевизии не искат да излъчат дебата преди вота и той отпада от програмите им.

От “Даунинг стрийт” отричат, че Мей отлага гласуването в парламента

От “Даунинг стрийт” отричат, че Мей отлага гласуването в парламента

Гласуването ще се проведе по план във вторник

От "Даунинг стрийт" вече отрекоха информация, че Мей ще отложи гласуването за Брекзит в британския парламент във вторник в опит да избегне поражение

По-рано днес вестник "Сънди таймс" писа, че Мей ще отложи вота на 11 декември, за да се опита да предоговори сделката с ЕС. Според изданието премиерът обмисля да се върне в Брюксел и да поиска по-добро споразумение преди да потърси одобрението на депутатите.

Мей предупреди съпартийците си консерватори, че или ще подкрепят нейното споразумение в парламента, или ще загубят властта.

Шотландският парламент с голямо мнозинство прокара предложение, с което отхвърля договореното от премиера.