Починалите от коронавирус в италианския административен регион Ломбардия се увеличиха с 319 за последните 24 часа до 1959, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на източници, които са получили достъп до данните. Това е увеличение с 19,4% в сравнение с вчера.

Източниците уточниха, че новите случаи в провинцията са се увеличили с почти 1500 до над 17 700.

В Италия не изключват удължаване на блокадата

В Италия не изключват удължаване на блокадата

Властите призоваха гражданите да останат по домовете си до 3 април, като излизането е позволено само при неотложност.

Последните данни за починалите ще бъдат публикувани по-късно днес. Във вторник данните показваха 2503 починали. Над 31 000 са заразените. 

На ежедневна пресконференция губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана заяви, че броят на заболелите не намалява и продължава да стои висок. Той предупреди, че в скоро време няма да могат да успяват да се грижат за тези, които се разболяват.

Над 3500 нови заразени в Италия, 1/3 от загиналите в света са в страната

Над 3500 нови заразени в Италия, 1/3 от загиналите в света са в страната

Испания поиска медицинска помощ от Китай

Фонтана подчерта, че обмислят още по-агресивни мерки. "За момента ние молим хората да си стоят по домовете...но ако ситуацията остане същата, ние ще поискаме по-твърди мерки от правителството", цитиран от "Политико".

Ломбардия е най-засегнатият регион в Италия.

Междувременно "Дейли телеграф" пише, че над 1 милион италианци са били разпитвани от полицията и войници по време на наложената карантина преди седмица.

Италианците могат да излизат на улицата само по работа, до аптеката или до хранителния магазин.

Стряскащите нови 349 жертви на коронавируса в Италия за 24 часа

Стряскащите нови 349 жертви на коронавируса в Италия за 24 часа

Общо регистрираните заразени с новия коронавирус се увеличиха до 27 980 души

За да се гарантира спазване на правилата, десетки хиляди карабинери и войници са извършили проверки. Вътрешното министерство съобщи, че от проверените 1 милион души 43 000 не са имали основателна причина да бъдат навън.

В момента глобата е 206 евро, а в крайни случаи - три месеца затвор.

Междувременно АФП съобщава, че в Европа има най-малко 3421 починали от вируса в сравнение с 3384 в Азия, което означава, че на Стария континент вече са повече.

Около 370 жертви на коронавируса в Италия за денонощие

Около 370 жертви на коронавируса в Италия за денонощие

Случаите са около 24 800, според последните данни

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 200 000 случая и повече от 8000 починали в 155 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".