В сряда Китай съобщи за 57 нови случая на коронавирус за 6 юли спрямо 23 случая ден по-рано, съобщи в сряда националният здравен орган. Това е най-високият дневен брой инфекции от 30 януари, съобщава "Гардиън".

Петнадесет от новите случаи са местни инфекции, се казва в изявление на Националната здравна комисия. Всички 15 случая са локализирани в провинция Юнан, в град Руили, който граничи с Мианмар. В отговор властите блокираха града, затвориха повечето предприятия и поискаха жителите да останат у дома.

Междувременно Русия, която също се бори с нарастване на случаите, във вторник отчете нов национален рекорд от 737 смъртни случая през последните 24 часа.

Франция очаква 4-та Covid вълна през юли

Франция очаква 4-та Covid вълна през юли

Поради силно заразният вариант Delta

Зимбабве се върна към строго блокиране, за да се справи с възраждането на Covid-19 на фона на недостига на ваксини, съобщи министърът на информацията на страната.

Тунис счупи рекорда си за положителни тестове на Covid, като 7 930 бяха потвърдени във вторник, предаде "Ройтерс". Увеличението е в допълнение към 119 смъртни случая, според министерството на здравеопазването на северноафриканската държава.

Комисията за правата на човека в Мексико обвини властите, че държат близо 90 души в пренаселени съоръжения, без маски за лице или лекарства. Това се случва, тъй като Мексико съобщава за още 8000 потвърдени случая и за още 269 смъртни случая. 233 958 са починали от вируса.

COVID-19 настъпва в Гърция

COVID-19 настъпва в Гърция

Средната възраст на новите заразени е 43 години

Ситуацията все още е мрачна в Бразилия, тъй като тя регистрира още 1780 смъртни случая и 62 504 нови случая, съобщи министерството на здравеопазването във вторник.

В Латвия работодателите ще могат да уволняват служители, които не са си ваксинирали до 15 септември, съобщава главната информационна агенция на страната.

Десетки служители в завод за морски дарове в Северна Ирландия са с положителен тест за Covid-19. Общо 42 работници в Kilkeel Seafoods, в графство Даун, са имали потвърдени инфекции от 250 служители.

Фон дер Лайен е притеснена, че COVID ваксини остават неизползвани

Фон дер Лайен е притеснена, че COVID ваксини остават неизползвани

Няма да има устойчиво икономическо възстановяване без ваксинация срещу коронавирус варианти

Министерството на здравеопазването и семейните грижи в Индия съобщи в сряда, че през изминалия ден броят на регистрираните нови случаи на коронавирус в страната е 43 733. Това означава, че общият брой на случаите в страната сега възлиза на 30 663 665. За същия период броят на смъртните случаи, свързани с COVID в Индия, се е увеличил с 930, като общият брой на загиналите в страната е 404 211.

Нова Зеландия не желае да рискува с британската политика "да живееш с Covid", коментира премиерът Джасинда Ардърн. Нова Зеландия отхвърли предложенията, да последва стъпките на Великобритания, като заяви, че нивото на смърт, предложено от Борис Джонсън, би било "неприемливо".

Джонсън обяви планове за премахване на разпоредбите, включително относно маските за лице и социалното дистанциране до 19 юли, заявявайки, че случаите на Covid вероятно ще достигнат 50 000 на ден в рамките на две седмици и "трябва да се примирим, за съжаление, с повече смъртни случаи от Covid".

Сидни удължи локдауна

Сидни удължи локдауна

До 17 юли ще продължат рестрикциите