Лекар, който през миналата седмица разведе президента на Русия Владимир Путин в болница, където се лекуват заразени с коронавирус, е с положителен резултат за Covid-19, съобщават медии.

До 5 г. затвор в Русия за нарушаване на карантината и разпространяване на фалшиви новини

До 5 г. затвор в Русия за нарушаване на карантината и разпространяване на фалшиви новини

Седми ден поред рекордно увеличение на случаите с коронавирус

Денис Проценко, главният лекар в болница "Комунарка" в Москва, е с положителна проба за коронавирус, обяви руската държавна телевизия. Той е в стабилно състояние. 

Путин се срещна с Проценко миналата сряда по време на неочаквано посещение в болница, където руският лидер разговаря с пациенти и здравни лица. По време на визитата Проценко беше заснет да се ръкува с Путин. Двамата също стояха един до друг, докато бяха в асансьор на болницата. Никой от тях не носеше маска по време на срещата.

Не е ясно дали лекарят вече е бил заразен по време на срещата с Путин. От Кремъл обявиха, че тези, които се срещат с руския президент, предварително са преглеждани.

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

1 534 са регистрираните заразени до момента

Президентът на Русия проведе видеоконференция с регионалните управители в понеделник. Това беше първата му публична поява от четири дни. При появяването му вчера нямаше признаци Путин да има някакви симптоми.

Когато Путин посети болницата миналата седмица, в Русия имаше по-малко от 500 потвърдени случая на коронавирус. Днес са повече от 2300.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин регулярно е тестван за коронавирус.