Беларуският президент Александър Лукашенко посочи двама възможни негови наследници на поста, предаде ТАСС.  Това са бившият министър на вътрешните работи и помощник на президента Юрий Караев и бившият министър на здравеопазването Владимир Караник.

Беларус предприе стъпки за екстрадирането на Тихановска

Беларус предприе стъпки за екстрадирането на Тихановска

Тя живее в изгнание в Литва

Държавният глава заяви, че преходът на властта може да стане само чрез избори, като отново подчерта, че децата му няма да станат президенти след него.

"Тук има двама души, които могат да участват в президентските избори, ще бъдат силни кандидати. Единият е генерал Юрий Караев, а другият е губернатор Владимир Караник. Те са млади, умни и знаят какво струва тази държава", каза Лукашенко.

Държавният глава изрази своята увереност, че в Беларус има достойни хора, които познават страната и те ще се състезават.

Повече от 400 осъдени в Беларус от началото на протестите

Повече от 400 осъдени в Беларус от началото на протестите

Най-тежката наложена присъда до момента е 10 г. затвор

Припомняме, че преди дни стана ясно, че повече от 400 души са осъдени в Беларус от започналите през миналата година масови протести срещу президента Александър Лукашенко, обявиха от прокуратурата.

На 9 август 2020 г. Лукашенко спечели шести мандат. Спорните избори предизвикаха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното управление на 66-годишния Лукашенко.

ЕС, САЩ, Великобритания и Канада наложиха санкции на правителството на Лукашенко, което отговори с ответни мерки.

Протестиращите вярват, че политическият новак Светлана Тихановска е истинският победител. 38-годишната Тихановска избяга в съседна Литва, след като официално завърши на второ място на президентските избори.

Докато протестите утихват в последно време, активисти, протестиращи и журналисти са преследвани от властите и изправяни пред съда.

Най-тежката наложена присъда до момента е 10 г. затвор.

Лукашенко обяви, че Беларус няма приятели по света, Русия учудена

Лукашенко обяви, че Беларус няма приятели по света, Русия учудена

Лукашенко имал много какво да каже по въпроса, но няма да го направи сега