Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп e склонен официално да попита бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни да бъде неговият държавен секретар. Това съобщават източници, които са запознати с обсъжданията, цитирани от "Уолстрийт джърнъл".

Тръмп доволен от срещата с Мит Ромни

Тръмп доволен от срещата с Мит Ромни

Спекулира се, че ще го назначи за държавен секретар

Магнатът също най-вероятно ще назначи за военен министър в администрацията си пенсионирания генерал Джеймс Матис, a губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли е водещ кандидат за поста посланик на САЩ в ООН, обявиха източниците.

Бившият кандидат за президент от Републиканската партия Бен Карсън е бил помолен да реши дали иска да води департамента за жилищно и градско благоустройство, според говорител на Карсън.

Забавеното решение на Тръмп относно кандидата за държавен секретар е заради вътрешна война между поддръжници на Ромни и тези, които призовават да бъде избран бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Трета група пък притиска новия държавен глава да продължи да разглежда други кандидати.

Доналд Тръмп оглежда Мит Ромни за държавен секретар

Доналд Тръмп оглежда Мит Ромни за държавен секретар

Двамата ще се срещнат в неделя

Съветници на милиардера в преходния екип призовават Тръмп да избере бившия кандидат на републиканците за президент на САЩ през 2012 година за държавен секретар. Двама източници поясниха, че магнатът е склонен да избере Ромни.