Руското военно министерство отрече информация, че при въздушни удари на руски бойни самолети са убити цивилни в сирийската провинция Идлиб, информира Ройтерс.

Ведомството подчерта, че през последните дни в района са бомбардирани само джихадисти.

Русия е избила цивилни в сирийската провинция Идлиб, обяви Турция

Русия е избила цивилни в сирийската провинция Идлиб, обяви Турция

Избиването на цивилни нарушава споразумението от Астана

Москва отговори на информация на Сирийския център за наблюдение на човешките права от понеделник, според която шестима цивилни са убити в провинцията, включително жена и дете.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу също критикува Русия заради бомбардировките. Той поясни, че атаката ще бъде обсъдена по време на визитата на руския лидер Владимир Путин в Турция тази седмица.

Генерал-майор Игор Конашенков от военното министерство на Русия поясни в съобщение, че руските и сирийските ВВС не са бомбардирали жилищни райони и обвини сирийския център, че скалъпва истории и симпатизира на радикалните ислямисти.

През последните 24 часа, след разузнаване с дрон и потвърждение чрез други канали, руски самолети удариха 10 терористични цели в провинция Идлиб, поясни Конашенков.

Бомбардирани са, по думите му, бази, складове с муниции, бронирани машини, ракетни системи и работилници на джихадистки джипове, които са били далеч от жилищни райони.

Според Конашенков целите са участвали в офанзива миналата седмица, която е довела до обсадата на 29 руски служители от военната полиция.

В същото време ведомството публикува и видео с атаките.