Около очите ми се поду като "топки за пинг понг" преди да бъда хоспитализиран за алергична реакция. Никога не съм имал алергии. Това написа руският опозиционер Алексей Навални в нов блог от затвора, информира "Дойче веле".

Вчера Навални беше върнат в затвора, след като в неделя беше приет в болница. Според адвоката и лекаря на опозиционера има подозрения, че Навални е бил отровен с химичен агент. Яростният критик на Кремъл излежава 30-дневна присъда за нарушаване на строгите закони за организиране на протести. Според лекар от болницата, където беше настанен, Навални е имал копривна треска.

Алексей Навални върнат в затвора

Алексей Навални върнат в затвора

Лекар от болницата съобщи пред Интерфакс в неделя вечерта, че Навални е имал копривна треска

"Никога не съм имал алергии - нито от храна, нито от замърсяване, от нищо", написа Навални и поясни, че може да консумира всякакви храни, които могат да доведат до някаква алергична реакция. Не е ясно Навални как се е добрал до интернет, за да публикува коментара си.

Той поясни, че е затворен в една и съща килия с петима души като преди две седмици. Отбеляза, че спи с чаршафи, които е донесъл от дома си. Според 43-годишния опозиционен лидер в събота вечерта първо забелязал възпаление и неудобство, което се е случило по време на четвъртия ден в затвора. След това описва, че през нощта е имал усещане за изгаряне по лицето, очите и врата.

"Сякаш имах стъклена вата върху главата си. До сутринта около очите ми се поду като топки за пинг понг", добави той и подчерта, че до обяд се е чувствал като човек, който е бил на двумесечен гуляй.

Алексей Навални пак задържан

Алексей Навални пак задържан

Навални направи съобщението в социална медия след арестуването му

"Сега се чувствам като човек, който е пил в продължение на седмица", обясни Навални.

Навални е диагностициран с "контактен дерматит". В статията си той твърди, че "странни неща" са се случили, докато е бил в болницата.

"Имаше полиция на вратата на стаята ми. Не пускаха лекарите ми, не пускаха и моя адвокат. С други думи те действаха така сякаш криеха нещо", съобщи руският опозиционен лидер.

Той предполага, че може да е отровен.

Над 10 000 на протест в Москва заради забрана опозицията да участва в местните избори

Над 10 000 на протест в Москва заради забрана опозицията да участва в местните избори

Протестиращите държаха плакати с надписи "Имам право да избирам" и " Путин лъже"

Отхвърлям вероятността да съм отровен от местните ченгета. Те бяха шокирани повече от мен, разкри той и попита дали е имало някой друг освен надзирателите и поиска кадрите от охранителните камери.

Мога уверено да кажа, че има достатъчно глупави хора в правителството на Русия, изтъкна Навални.