Руският опозиционер Алексей Навални вече е приет в престижната берлинска клиника "Шарите", където ще продължи лечението му, съобщава "Ройтерс".

Той беше превозен с линейка, след като около 10 часа днес самолетът, с който беше транспортиран от Омск, кацна на летище "Тегел".

Говорителката на Навални Кира Ярмиш благодари в Туитър за подкрепата.

"Борбата за живота и здравето на Алексей едва започва, но сега поне първата крачка е преодоляна", написа тя в социалната мрежа и съобщи, съпругата на Навални - Юлия, го придружава.

Припомняме, вчера стана ясно, че руските лекари отказват да дадат разрешение за преместването на Навални за лечение в болница в чужбина, след като беше съобщено, че Германия изпраща самолет за руския опозиционер. Впоследствие обаче властите в Русия се съгласиха той да бъде транспортиран в Берлин.

Самолетът с Навални кацна в Берлин

Самолетът с Навални кацна в Берлин

Той излетя рано тази сутрин от Омск

В четвъртък Навални изпадна в кома по време на полет до Москва. Това принуди екипажът на самолета да извърши аварийно кацане в Омск, където опозицинерът беше приет в местна болница. В момента той е настанен в Отделението по спешна помощ.

Според говорителката му той е бил отровен с неизвестно до момента вещество, пуснато в чая му.

От болницата съобщиха, че освен интоксикация се разследват и други възможни причини за внезапното влошаване на състоянието на Навални.

В организма на Навални откриха вещество, застрашаващо и хората около него

В организма на Навални откриха вещество, застрашаващо и хората около него

Всички около опозиционера трябвало да използват защитни облекла