Европейската комисия обяви, че ще следва правилата за управление на миграцията и няма да се поддаде на заплахи, информира "Ройтерс".

Италия заплаши Брюксел със спиране на парите за ЕС

Италия заплаши Брюксел със спиране на парите за ЕС

Неотстъпчивостта ще бъде да спрем парите за ЕС, ако не ни послушат

Вицепремиерът на Италия Луиджи ди Майо предупреди, че Рим ще спре плащанията за ЕС, ако не се разберат за мигрантите. По-късно днес 12 страни членки ще проведат извънредна среща заради мигрантската криза. Конкретно става въпрос за 117 мигранти на кораба "Дичиоти", който през последните три дни е акостирал на пристанище в Сицилия. Италианските власти не искат да ги пуснат на територията, ако не бъде постигнато споразумение с ЕС за разпределение.

Нашият основен приоритет е да намерим решение за хората на борда, каза говорител на Комисията и добави, че всички трябва да се фокусират върху това.

Брюксел свиква извънредна среща за миграцията

Брюксел свиква извънредна среща за миграцията

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини намекна, че може да подаде оставка

"Нека да не се посочваме с пръст. Ние също вярваме, че неконструктивните коментари, нека оставим заплахите, не са полезни и няма да ни доближат до решение. Европейският съюз е общност от правила и ние действаме на базата на правила, а не на заплахи", подчерта говорителят.